September 27, 2021

FDA

Amersfoort

WONEN IS ONBETAALBAAR GEWORDEN. HOE KAN HET ANDERS?

Vorig jaar zijn mijn man en ik van een particuliere huurwoning naar een nieuwbouw sociale huurwoning verhuisd. Wat een verademing was dat! Een betere woning voor een lagere prijs. Nog steeds in de categorie hogere segment sociale huurwoning, maar betaalbaarder dan particulier wonen.

Een prima woning om in te vertoeven totdat we een huis kunnen kopen. Maar is dat hedendaags wel mogelijk? Met een fulltime baan en een zzp inkomen vallen we nogal buiten de boot. En als we überhaupt interesse tonen, worden de woningen met tienduizenden euro’s boven de vraagprijs voor onze neus verkocht. De wens voor een eigen woning hebben we geparkeerd.

PRINCIPE KWESTIE
Wie kan dat überhaupt betalen, zo’n huis dat 10% boven de dure vraagprijs word verkocht? Het zijn in ieder geval niet de starters. Het zijn vaak mensen die in betere tijden een huis hebben kunnen kopen, en het nu ook met winst hebben weten te verkopen. Ik ben best bereid om te investeren in een woning, maar de huidige prijs, de stress en de corruptie (ja die is er) is het mij niet waard. Ik begin de huidige woningmarkt als een bubbel te beschouwen. Daarnaast ga ik geen fortuin neerleggen voor een gedateerde woning. Dat is een principe kwestie.